Nový způsob myšlení v praxi

Úplnost

13.07.2023

ÚPLNOST. Úplnost v obecném smyslu znamená, že je něco úplné, celistvé, neporušené, dovršené, kompletní.

Strach

13.07.2023

Strach je emoce, vznikající jako reakce na hrozící nebezpečí. Doprovázejí ho neurovegetativní projevy, zpravidla zblednutí, chvění, zrychlené dýchání, bušení srdce, zvýšení krevního tlaku, někdy husí kůže. Jde o normální reakci na skutečné nebezpečí nebo ohrožení, která má jedince připravit na útěk, únik nebo obranu.

Přísloví "Není všechno zlato, co se třpytí" se používá, pokud něco při důkladnějším zkoumání není tak dobré, jak se to jevilo na první pohled. Ne vše, co se zdá jako výhodné a dobré, ve skutečnosti pak takové i je.

Milá děvčata, ženy, hrdinky dnešní doby. Dnešní článek bude hlavně pro vás. Nebude vás mást jako knihy červené knihovny :-). Právě naopak! Byla bych ráda, kdyby vás dovedl k realitě, kterou můžete vytvořit VY!

Když trávíme čas s přítelem, kterému plně důvěřujeme, můžeme být plně sami sebou. Prožíváme radost opravdového přátelství. Když jsme napjatí nebo se chováme neupřímně, přítele to zraňuje a tím pádem nás také. Dobří přátelé o sobě ví nejhořší věci, ale vidí v sobě také to nejlepší.

O kolika královských rodinách jste četli? Viděli historické filmy? Sledujete žijící královské rodiny? Zajímavé, že?

Nábytkářská firma IKEA zorganizovala experiment s květinami, který poukazuje na možnou sílu pozitivního myšlení. Po třicet dní z nahrávek zněla k jedné z květin slova chvály a ocenění. K té druhé doléhalo urážení, kritika a jiné slovní napadání. Po třiceti dnech první květina bujně rostla, druhá byla seschlá a bez života. Květiny byly umístěny na...

V obchodě s nepálskými čaji jsme v majiteli objevili velkého odborníka. Mimo to, že nás obeznámil s tím, jak se čaj připravuje nám řekl i to, který čaj jak prospívá našemu tělu. Díky tomu jsem dokázala vybrat na míru mým vzácným kamarádkám.

Paradoxy

05.07.2023

Situace dne: V neznámém prostředí se můžeme setkat s různými nečekanými situacemi. Nejvýstižnější mi asi přijde pojem paradox. Slovo paradox je odvozeno z řeckého paradoxos, složeného z předpony para- a kmene doxa. Doxa se běžně překládá jako mínění, tvrzení o něčem, i když může mít význam zdání, para- naproti tomu označuje něco vedle, při,...

K videu na instagramu jsem vybrala píseň, kterou zpívá Jasmine Thompson "Old friends". V písni se mimo jiné zpívá:

© 2022 Všechna práva vyhrazena
Mgr. Rebeka Petrovič
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky